DOĞADAN GELEN 7 FARKLI DEFENDER RENGİYLE TANIŞIN

Gelişmiş teknolojileri ve geçmişe dair izler de taşıyan yepyeni tasarımı ile yeniden aramıza dönen Defender’ın doğanın izlerinden ilham aldığını biliyor muydunuz? Defender’ın renk skalasındaki isimlerin nereden geldiklerini merak ediyorsanız kahvenizi hazırlamaya başlayabilirsiniz…
DOĞADAN GELEN 7 FARKLI DEFENDER RENGİYLE TANIŞIN

1) Eiger Grey



Eiger Grey

Eiger, Bern Alpleri'nde bulunan ve İsviçre'nin önde gelen dağlarından biridir. Yüksekliği 3.975 metre olan Eiger; Jungfrau, Mönch ile birlikte Berner Oberland'ın önde gelen üç dağlardandır.



Eiger Dağı genellikle Kuzey yamacıyla tanınır. Dünyanın tırmanışı en zor noktalarından biri olarak bilinir. Zorlu hava koşulları ve dik kayalıkların hüküm sürdüğü dağ ile ilgili, ’’Zor durumların üstesinden gelmek’’ anlamını taşıyan ’’Eiger Dağı’nı aşmak’’ şeklinde bir deyiş bile bulunmaktadır.



Sizlere Eiger Dağı hakkında ilginç bir bilgi daha verelim; geçtiğimiz yıl, dağın kuzey yönünde bir teleferik açılmasına karar verildi. Bu hamle, tırmanış yapmayan ziyaretçileri de North Face'e hiç olmadığı kadar yaklaştıracak.




2) Fuji White




Fuji Dağı, Honshu adasında bulunan, Japonya’daki en yüksek dağın adıdır. 3.766 m yüksekliğe sahiptir. Başkent Tokyo’ya 80 km uzaklıktaki dağ, aynı zamanda aktif bir yanardağdır. 1707 ve 1708 yıllarında gerçekleşen patlamadan bu yana volkanik etkinlik göstermemiştir.



Fuji Dağı oldukça uzun eğimli ve de koni biçimindedir. Tepe kısımları soğuk ve de her daim karlıdır. Yüzyıllar boyunca sayısız haiku ve ahşap baskı çalışmaya ilham kaynağı olmuştur. Japon halkı da eski çağlardan beri bugüne kadar Fuji Dağı’nı kutsamış ve hatta ona tapmışlardır. Tüm bu nedenlerden ötürü 2013 yılında Dünya Mirasları listesine alınmıştır.




3) Gondwana Stone



Gondwana Stone

Gondwanaland veya Gondwana, yaklaşık 300 milyon yıl önce var olan Pangaean süper kıtasının güney yarısının adıdır. Prekambriyen dönemi sonunda Antarktika, Avustralya, Afrika, Güney Amerika, Hindistan, Arabistan ve Madagaskar'ın birleşmesinden oluşmuştur.



Kıtanın adı, Hindistanın merkez bölgelerinden Gondwana bölgesiyle ilişkilendirilir. Ayrıca Sanskritçede Gondwana; Gond ormanı anlamına gelir. Nihai oluşumunu yaklaşık 500 milyon yıl önce, Ediacaran Dönemi'nde tamamlayan Gondwana, paleozoyik dönemin en büyük kıtasal kabuğudur.




4) Indus Silver



Indus Silver

Indus, Pakistan’ın en uzun nehridir. Çin'deki Tibet Platosu'ndan başlayan nehir, batıya doğru Hindistan üzerinden devam ederek Pakistan'a ulaşır. Pakistan'da güneye doğru saparak Haydarabad şehrinden geçip Karaçi yakınlarında Umman Denizi'ne dökülür.



Indus Nehri, Eski Hint şiirlerinde ‘’Kral Nehri’’ olarak anılmaktadır. Pakistan'ın yıllık yağış oranının 250 milimetreden az olduğu kurak bölgelerinden aktığı için, bu ülkenin en önemli nehridir. Aynı zamanda Pakistan ekonomisinin en önemli su kaynağıdır.




5) Pangea Green



Pangea Green

Pangaea ya da Pangea, Paleozoik zaman sonları ile Mezozoik zaman başlarında var olmuş dördüncü ve son süper kıtadır. Magma tabakasındaki konveksiyonel hareketler sonucunda ikiye bölünmüş, bu bölünmeden sonra güneyde kalan kısmına Gondvana, kuzeyde kalan kısmına Laurasia adı verilmiştir.



Pangea, yaklaşık 300 milyon yıl önce daha önceki erken kıta parçalarından toplanarak bir araya gelmiş ve yaklaşık 175 milyon yıl önce ayrılmaya başlamıştır. Zamanla Pangea’dan kopan parçaların bazıları birbirinden uzaklaşmış veya kopmuş, böylece; Kuzey Amerika, Güney Amerika, Avrasya (Asya ve Avrupa), Afrika, Antartika kıtaları oluşmuştur.




6) Santorini Black



Santorini Black

Santorini Adası Yunanca Thira, Türkçe'de ise zaman zaman Santoron olarak adlandırılmaktadır. Ada, Ege Denizi’nin güneyinde yer almaktadır. Kiklades Ada grubuna dahildir ve bu grubun en güney ucundadır.



Ada, MÖ 1650 - 1450 yılları arasında volkan Minos Patlaması adı verilen püskürmeyle kısa sürede çökerek adanın 73 kilometrekarelik bir alanının deniz altında kalmasına yol açmıştır. Bu, tarihte bilinen en büyük volkanik etkinliklerden biridir. Patlama konusunda kesin bilgiler yoktur fakat Yunan mitolojisinde geçtiği söylenmektedir. Aynı zamanda Mısır'daki gürültünün de bundan kaynaklandığı düşünülmektedir.




7) Tasman Blue



Tasman Blue

Tasman Denizi, Okyanusya bölgesinde Büyük Okyanus'a bağlı bir denizdir. Avustralya ve Yeni Zelanda arasında yaklaşık 2000 km boyunca uzanır. Deniz, 1642'de denizde seyreden Hollandalı denizci Abel Tasman'ın adını almıştır.



Pasifik Okyanusu ve Güney Okyanusu'nun birleşme akımlarının bir sonucu olarak, Tasman Denizi son derece sert olabilir. Fırtınalara sıkça rastlanır. Akımlar düzenli olarak değiştikçe dalgaların ne zaman ortaya çıkacağını tahmin etmek çok zordur. Bu nedenle Tasman Denizi, çoğu denizci tarafından ‘’tahmin edilemez’’ olarak nitelendirilmektedir.



Land Rover Defender ile ilgili bilgi almak için model sayfasını ziyaret edebilir, Land Rover Online Rezervasyon platformundan da araçların donanım detaylarını inceleyebilirsiniz.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BU İCATLAR DOĞADAN İLHAM ALINARAK ÇIKTI!

BU İCATLAR DOĞADAN İLHAM ALINARAK ÇIKTI!

Biyomimetik; doğanın iyi fikirlerini, insan kullanımına uyarlamayı hedefleyen bir bilimdir.
ABOVE & BEYOND 2020 ALBÜMÜ

ABOVE & BEYOND 2020 ALBÜMÜ

ABOVE & BEYOND 2019 ALBÜMÜ

ABOVE & BEYOND 2019 ALBÜMÜ